• 60 jaar ervaring
  • Klein- & Groothandel
  • Meer dan 500 wijnen
  • Wijnwinkel in Lier
  • +32(0)34890223
  • Openingstijden
  • Ma t/m Vrij 08:00 - 18:00
    Za 10:00 - 18:00
Geen producten gevonden...

Château de Fieuzal "Grand Cru Classé" - Pessac Léognan 2012


Grand Cru Classé uit de Graves. Een toegankelijke en uitbundige wijn met een typische complexiteit. Château de Fieuzal heeft doorheen een uitstekende reputatie opgebouwd voor zijn uitmuntende rode wijnen. Deze zijn elegant en geraffineerd en een gega...

Artikelnummer: PLR01012
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 3 dagen
 

Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (27%), Cabernet Franc (3%)

Lamsvlees, stoofpot, rood vlees, wild

Granaatrood met lichtpaarse tinten

Discreet en elegant. Rood en zwart fruit (aalbessen, braambessen, zwarte bessen). Subtiele impressies van kruiden en eikenhout.

 

Krachtig en intens. Zijdezachte structuur, en een lange, fijne afdronk.

 

 

De wijnregio "Graves" grenst aan de stad Bordeaux en maakt zowel aantrekkelijke witte als elegante rode wijnen. De naam van de regio verwijst naar het vele grint dat de rivier Garonne hier heeft achtergelaten.

In het hart van de bakermat van de Bordeaux wijnen liggen de wijngaarden van Château de Fieuzal. Deze regio wordt ook wel aangeduid als Graves, hetgeen verwijst naar het grint in de gronden. Château de Fieuzal is doorheen de jaren bekend geworden voor zijn uitstekende witte wijnen en rode wijnen. Dankzij hun typiciteit en kwaliteit behoort dit domein tot de selecte groep van Grand Cru Classé. Sinds de komst van de nieuwe eigenaar, Lochlann Quinn onderging het domein een indrukwekkende renovatie in de kelder als in de wijngaard. Dit resulteerde in nog meer verfijning en precisie die men terugvindt in de wijnen.

Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Streek: Linkeroever
Appellatie: AOC Pessac-Léognan
Jaartal: 2012
Druivensoort: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (27%), Cabernet Franc (3%)
Artikelcode: PLR2172
Volume: 0,75L
Alcohol (%): 14 %
Bewaarpotentieel: 2016 - 2025
Serveertemperatuur: 16°C - 18°C
Gerechten: Lamsvlees, stoofpot, rood vlees, wild
Kazen:
Pers:
Robert Parker:
Jancis Robinson:
Wine Spectator:
Revue de Vin de France:
Bettane & Desseauve:
Guide Hachette:
Decanter:
promobanner_nl
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media