Productomschrijving
Druif
55% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
Gerechten
Wild, rood vlees, gebraad
Kleur
Granaatrood met lichtpaarse tinten
Geur
Discrete en elegante aroma's van rood en zwart fruit (aalbessen, braambessen, zwarte bessen). Subtiele impressies van specerijen, sigarenkistje en eikenhout prikkelen de neus.
Smaak
Een volle en intense smaak in de mond. De krachtige tannines bieden veel structuur voor veroudering. De exotische tinten van de houtrijping zorgen voor een extra verweven complexiteit
Pers
Robert Parker 91-93
De prestigieuze wijnregio Pessac-Léognan grenst aan de stad Bordeaux. Deze relatieve jonge appellatie splitste zich in 1987 af van de nabijgelegen appellatie Graves, omwille van het kwaliteitsverschil. De typische keien en zandgronden lenen zich voor zowel geraffineerde rode als witte wijnen op basis van de klassieke druivensoorten uit Bordeaux: Sémillon, Sauvignon blanc, Sauvignon gris, Muscadelle, Merlot, Cabernet franc en Cabernet sauvignon.
In het hart van de bakermat van de Bordeaux wijnen liggen de wijngaarden van Château de Fieuzal. Deze regio wordt ook wel aangeduid als Graves, wat verwijst naar het grint in de gronden. Château de Fieuzal bezit een uniek terroir in het hart van deze regio dat zich perfect leent voor deze diverse druivensoorten. Zowel de witte als rode wijnen staan garant voor finesse en elegantie waardoor dit domein tot de selecte groep van Grand Cru Classé behoort. Sinds de komst van de nieuwe eigenaar, Lochlann Quinn onderging het domein een indrukwekkende renovatie in de kelder als in de wijngaard. Dit leidde tot nog meer verfijning en precisie die men terugvindt in de wijnen.
De beperkte rendementen in 2018 geven samen het uitstekende wijnjaar een wijn met hoge concentratie en veel bewaarpotentieel.