• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,8115 Beoordelingen

    30 / Jan / 2018

    Thema-avonden

    Laat u verrassen door onze Vinoloog Sébastien Verhelst en Sommelier David Reheul met deze Thema-avonden. Hier gaan we dieper in op uw wijnkennis en laten u mee genieten van wat de wijnwereld ons te bieden heeft.

    Thema-avonden
    WIJNBLOG

    Thema-avonden: Masterclasses wijn

     

    In navolging van onze wijncursussen en proeverijen organiseren we sinds kort heuse ‘masterclasses’ of thema-avonden. Telkens belichten we één centraal thema. Dit kan gaan van een druivensoort, een regio, een wijnmaker, biologische wijnbouw,…

     

    Iedereen kent een Chardonnay of een Cabernet Sauvignon. Maar kent ook iedereen een Albariño of een Mazuelo, ook wel de Carignan genoemd? Dit zijn druiven die typisch zijn voor hun herkomst. Deze gaat u ook niet overal terugvinden. En dit maakt de inheemse druif net zo interessant. We willen dat u, de wijnliefhebber meer van het eigen karakter kan genieten dan van het commerciële karakter. Dat spijtig genoeg meer en meer voorkomt. Naast druivensoorten tonen we de verschillen aan tussen de verschillende schuimwijnen. Waarom is een Champagne duurder dan een Cava? Is Prosseco op dezelfde manier gemaakt als cava? Franciacorta, Wat is dat?Daar willen we u een antwoordt op geven en het u ook laten ontdekken.

     

    Voor de ervaring nog een stapje verder te brengen, combineren we dit steeds met kleine hapjes of antipasti. Zodat u ook weet, als één van deze wijnen in uw wijnkelder/kast staan. Waarbij we deze mogen gaan serveren. Food-pairing is belangrijk. Dit brengt uw contact met de wijn op punt.

     

     

    In oktober was het de beurt aan onze eerste wijnavond: “Mediterrane wijnen”

     

    Tijdens deze avond werden de wijnen en regio’s die invloeden hebben van de Middellandse zee uitgebreid toegelicht en geproefd. Dit telkens met aangepaste Antipasti. Spanje, Italië, Portugal, Frankrijk en zelfs Marokko zijn mooi besproken geweest. De witte druiven die we lieten proeven en ontdekken waren Albariño, Grenache Blanc, Malvasia-Viosinho en Fiano. Bij de blauwe druiven kregen we dan Tempranillo, Syrah, Grenache, Touriga Nacional-Franca en Primitivo. En we eindigden met een Moscatel.

     

     

     

    Sébastien Verhelst is van de derde generatie Qualivino. Hij is opgegroeid in de wijnwereld en tussen de wijngaarden. Sébastien lijdt onze cursussen in Quallivino, deze 4daagse opleiding geeft u een kijk in de verschillende soorten en smaken van wijn.

     

    David Reheul is een nieuw lid van het team. Dit vanaf September 2017. Als zijnde Sommelier en Vinoloog. Hij is reeds zoon van restauranthouders, het Hof van Craynbergh te Keerbergen. Hier werkt hij ook als Sommelier. Waardoor dat hij u de combinatie wijn en gerecht tot in de puntjes kan meegeven.

     

    Wenst u meer informatie in verband met deze avonden?
    Dan mag u zich steeds wenden naar de pagina: activiteiten->Thema-avonden
    Of naar het e-mailadres [email protected].

     

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Cool Climate Wines
      04 / Jan / 2023

      30 / Jan / 2018

      Cool Climate Wines

    • Wat is het verschil tussen Prosecco en Cava?
      19 / Dec / 2022

      30 / Jan / 2018

      Wat is het verschil tussen Prosecco en Cava?

    • Wat is mineraliteit in wijn?
      07 / Dec / 2022

      30 / Jan / 2018

      Wat is mineraliteit in wijn?

    • Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?
      07 / Dec / 2022

      30 / Jan / 2018

      Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?

    • Decanteren of karafferen
      07 / Dec / 2022

      30 / Jan / 2018

      Decanteren of karafferen

    • Hoe proef je dat je wijn niet goed is?
      14 / Nov / 2022

      30 / Jan / 2018

      Hoe proef je dat je wijn niet goed is?

    • Hoe bewaar je wijn het allerbeste?
      04 / Oct / 2022

      30 / Jan / 2018

      Hoe bewaar je wijn het allerbeste?

    • Bordeaux 2021 primeurs: koopwaardig?
      31 / May / 2022

      30 / Jan / 2018

      Bordeaux 2021 primeurs: koopwaardig?

    • Welke wijn bij asperges?
      08 / Apr / 2022

      30 / Jan / 2018

      Welke wijn bij asperges?

    • Mythes rond champagne en wijn; waar of niet waar?
      06 / Apr / 2022

      30 / Jan / 2018

      Mythes rond champagne en wijn; waar of niet waar?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »