Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Thema-avonden

30 Jan 2018

Thema-avonden: Masterclasses wijn

 

In navolging van onze wijncursussen en proeverijen organiseren we sinds kort heuse ‘masterclasses’ of thema-avonden. Telkens belichten we één centraal thema. Dit kan gaan van een druivensoort, een regio, een wijnmaker, biologische wijnbouw,…

 

Iedereen kent een Chardonnay of een Cabernet Sauvignon. Maar kent ook iedereen een Albariño of een Mazuelo, ook wel de Carignan genoemd? Dit zijn druiven die typisch zijn voor hun herkomst. Deze gaat u ook niet overal terugvinden. En dit maakt de inheemse druif net zo interessant. We willen dat u, de wijnliefhebber meer van het eigen karakter kan genieten dan van het commerciële karakter. Dat spijtig genoeg meer en meer voorkomt. Naast druivensoorten tonen we de verschillen aan tussen de verschillende schuimwijnen. Waarom is een Champagne duurder dan een Cava? Is Prosseco op dezelfde manier gemaakt als cava? Franciacorta, Wat is dat?Daar willen we u een antwoordt op geven en het u ook laten ontdekken.

 

Voor de ervaring nog een stapje verder te brengen, combineren we dit steeds met kleine hapjes of antipasti. Zodat u ook weet, als één van deze wijnen in uw wijnkelder/kast staan. Waarbij we deze mogen gaan serveren. Food-pairing is belangrijk. Dit brengt uw contact met de wijn op punt.

 

 

In oktober was het de beurt aan onze eerste wijnavond: “Mediterrane wijnen”

 

Tijdens deze avond werden de wijnen en regio’s die invloeden hebben van de Middellandse zee uitgebreid toegelicht en geproefd. Dit telkens met aangepaste Antipasti. Spanje, Italië, Portugal, Frankrijk en zelfs Marokko zijn mooi besproken geweest. De witte druiven die we lieten proeven en ontdekken waren Albariño, Grenache Blanc, Malvasia-Viosinho en Fiano. Bij de blauwe druiven kregen we dan Tempranillo, Syrah, Grenache, Touriga Nacional-Franca en Primitivo. En we eindigden met een Moscatel.

 

 

 

Sébastien Verhelst is van de derde generatie Qualivino. Hij is opgegroeid in de wijnwereld en tussen de wijngaarden. Sébastien lijdt onze cursussen in Quallivino, deze 4daagse opleiding geeft u een kijk in de verschillende soorten en smaken van wijn.

 

David Reheul is een nieuw lid van het team. Dit vanaf September 2017. Als zijnde Sommelier en Vinoloog. Hij is reeds zoon van restauranthouders, het Hof van Craynbergh te Keerbergen. Hier werkt hij ook als Sommelier. Waardoor dat hij u de combinatie wijn en gerecht tot in de puntjes kan meegeven.

 

Wenst u meer informatie in verband met deze avonden?
Dan mag u zich steeds wenden naar de pagina: activiteiten->Thema-avonden
Of naar het e-mailadres [email protected].

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter