Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

SPOTLIGHT : David Reheul

28 Mar 2018
door Olivier Verhelst

 

We zijn heel enthousiast David aan u voor te kunnen stellen, de nieuwste sommelier bij Qualivino. David heeft – zeker voor zijn 22 jaren - een zeldzame passie, gedrevenheid en kennis voor wijn. Hij staat bij ons klaar om zijn neus en smaak als sommelier met onze horecaklanten te delen maar ook om degustaties en masterclasses te organiseren voor onze particuliere klanten. We laten u graag even kennis met hem maken!

 

 

Herinner je je nog je eerste ervaring met wijn?

 

Tijdens m’n laatste jaar hotelschool op Spermalie bezochten we de Loirestreek. Dat vond ik een fantastische ervaring, om- dat ik daar voor het eerst in contact kwam met de wijnboeren zelf. Proeven is één zaak, maar het verhaal achter de wijn en hoe die gemaakt wordt vond ik enorm inte- ressant. Het eerste huis dat we bezochten was Château de Fesles in Anjou, een top- domein met een uitstekende Bonnezeaux.

 

Wat is je favoriete druif?

 

Dat is moeilijk te kiezen omdat je smaak wis- selt en er ook veel afhangt van de gelegen- heid waarbij je drinkt... Maar ik zou momen- teel de tempranillo zeggen: een druif met veel typiciteit die sterk kan variëren van regio tot regio. Zo is de tempranillo uit de Rioja helemaal anders dan die van La Mancha en Ribera del Duero. De balans tussen kracht en complexiteit vind je wel altijd mooi terug bij deze druif.

 

Welke wijncombinatie zou je mensen aanbevelen?

 

Veel mensen associëren kaas met rode wijn. Die combinatie heeft mij nooit echt kunnen overtuigen: het pikant-zoute van kaas kan een onaangenaam mondgevoel geven met rode wijn. Dan vind ik de combinatie van een glaasje sherry (bv. Amontillado Medium) veel geslaagder. Het oxidatieve, notige karakter van de sherry met het licht zoete accent sluit perfect bij kazen aan.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter