• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,548 Beoordelingen

Onze wijnwinkels blijven open

Onze wijnwinkels blijven open

    Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

    SPOTLIGHT : David Reheul

    Bij Qualivino omschrijven wij ons werk als wijnmeesters. Graag stellen wij vandaag aan u één van de meesters voor: Sommelier David Reheul.

    SPOTLIGHT : David Reheul
    WIJNBLOG

     

    We zijn heel enthousiast David aan u voor te kunnen stellen, de nieuwste sommelier bij Qualivino. David heeft – zeker voor zijn 22 jaren - een zeldzame passie, gedrevenheid en kennis voor wijn. Hij staat bij ons klaar om zijn neus en smaak als sommelier met onze horecaklanten te delen maar ook om degustaties en masterclasses te organiseren voor onze particuliere klanten. We laten u graag even kennis met hem maken!

     

     

    Herinner je je nog je eerste ervaring met wijn?

     

    Tijdens m’n laatste jaar hotelschool op Spermalie bezochten we de Loirestreek. Dat vond ik een fantastische ervaring, om- dat ik daar voor het eerst in contact kwam met de wijnboeren zelf. Proeven is één zaak, maar het verhaal achter de wijn en hoe die gemaakt wordt vond ik enorm inte- ressant. Het eerste huis dat we bezochten was Château de Fesles in Anjou, een top- domein met een uitstekende Bonnezeaux.

     

    Wat is je favoriete druif?

     

    Dat is moeilijk te kiezen omdat je smaak wis- selt en er ook veel afhangt van de gelegen- heid waarbij je drinkt... Maar ik zou momen- teel de tempranillo zeggen: een druif met veel typiciteit die sterk kan variëren van regio tot regio. Zo is de tempranillo uit de Rioja helemaal anders dan die van La Mancha en Ribera del Duero. De balans tussen kracht en complexiteit vind je wel altijd mooi terug bij deze druif.

     

    Welke wijncombinatie zou je mensen aanbevelen?

     

    Veel mensen associëren kaas met rode wijn. Die combinatie heeft mij nooit echt kunnen overtuigen: het pikant-zoute van kaas kan een onaangenaam mondgevoel geven met rode wijn. Dan vind ik de combinatie van een glaasje sherry (bv. Amontillado Medium) veel geslaagder. Het oxidatieve, notige karakter van de sherry met het licht zoete accent sluit perfect bij kazen aan.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Cool Climate Wines
      11 / Aug / 2020

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Cool Climate Wines

    • Phylloxera
      07 / May / 2020

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Phylloxera

    • 25 jaar wijn van Château Les Donats
      11 / Dec / 2019

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      25 jaar wijn van Château Les Donats

    • Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?
      21 / Oct / 2019

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?

    • Tijd voor de druivenoogst
      18 / Sep / 2019

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Tijd voor de druivenoogst

    • Nieuwe en oude druivensoorten
      24 / Aug / 2019

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Nieuwe en oude druivensoorten

    • Mosselwijnen voor jouw mosselfeest
      13 / Aug / 2019

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Mosselwijnen voor jouw mosselfeest

    • De top 5 van beste dessertwijnen
      19 / Jul / 2019

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      De top 5 van beste dessertwijnen

    • "Rosé", de ster van de zomer
      12 / Jul / 2019

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      "Rosé", de ster van de zomer

    • 4 bestemmingen voor jouw perfecte wijnvakantie
      09 / Jul / 2019

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      4 bestemmingen voor jouw perfecte wijnvakantie

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »