• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,882 Beoordelingen

    Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

    SPOTLIGHT : David Reheul

    Bij Qualivino omschrijven wij ons werk als wijnmeesters. Graag stellen wij vandaag aan u één van de meesters voor: Sommelier David Reheul.

    SPOTLIGHT : David Reheul
    WIJNBLOG

     

    We zijn heel enthousiast David aan u voor te kunnen stellen, de nieuwste sommelier bij Qualivino. David heeft – zeker voor zijn 22 jaren - een zeldzame passie, gedrevenheid en kennis voor wijn. Hij staat bij ons klaar om zijn neus en smaak als sommelier met onze horecaklanten te delen maar ook om degustaties en masterclasses te organiseren voor onze particuliere klanten. We laten u graag even kennis met hem maken!

     

     

    Herinner je je nog je eerste ervaring met wijn?

     

    Tijdens m’n laatste jaar hotelschool op Spermalie bezochten we de Loirestreek. Dat vond ik een fantastische ervaring, om- dat ik daar voor het eerst in contact kwam met de wijnboeren zelf. Proeven is één zaak, maar het verhaal achter de wijn en hoe die gemaakt wordt vond ik enorm inte- ressant. Het eerste huis dat we bezochten was Château de Fesles in Anjou, een top- domein met een uitstekende Bonnezeaux.

     

    Wat is je favoriete druif?

     

    Dat is moeilijk te kiezen omdat je smaak wis- selt en er ook veel afhangt van de gelegen- heid waarbij je drinkt... Maar ik zou momen- teel de tempranillo zeggen: een druif met veel typiciteit die sterk kan variëren van regio tot regio. Zo is de tempranillo uit de Rioja helemaal anders dan die van La Mancha en Ribera del Duero. De balans tussen kracht en complexiteit vind je wel altijd mooi terug bij deze druif.

     

    Welke wijncombinatie zou je mensen aanbevelen?

     

    Veel mensen associëren kaas met rode wijn. Die combinatie heeft mij nooit echt kunnen overtuigen: het pikant-zoute van kaas kan een onaangenaam mondgevoel geven met rode wijn. Dan vind ik de combinatie van een glaasje sherry (bv. Amontillado Medium) veel geslaagder. Het oxidatieve, notige karakter van de sherry met het licht zoete accent sluit perfect bij kazen aan.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Welke wijn bij mosselen?
      02 / Jul / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Welke wijn bij mosselen?

    • Tijd voor barbecue!
      11 / Jun / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Tijd voor barbecue!

    • Wat brengt de 2020 jaargang van Bordeaux?
      04 / Jun / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Wat brengt de 2020 jaargang van Bordeaux?

    • Bordeaux en primeur: Kopen of niet?
      27 / May / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Bordeaux en primeur: Kopen of niet?

    • Met Chardonnay de wereld rond
      21 / May / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Met Chardonnay de wereld rond

    • Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?
      11 / May / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?

    • Rosé wijn voor ieders smaak
      30 / Apr / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Rosé wijn voor ieders smaak

    • Alles over Malbec in 7 weetjes
      17 / Apr / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Alles over Malbec in 7 weetjes

    • Welke wijn bij asperges?
      26 / Mar / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      Welke wijn bij asperges?

    • De Mythe van Terroir
      12 / Mar / 2021

      Olivier Verhelst - 28 / Mar / 2018

      De Mythe van Terroir

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »