QUALIVINO - wijnhandel sinds 1953

0
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Lallier en zijn (R)evolutie

Lallier en zijn (R)evolutie

Het champagnehuis Lallier kent zijn oorsprong in 1906 en is sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde in Aÿ, één van de zeventien "Grand Cru's". Dit huis dankt zijn reputatie aan zijn constante zoektocht naar kwaliteit van zijn champagnes. De lancering van hun nieuwe reeks "R" sluit nauw aan bij deze filosofie

Het champagnehuis Lallier kent zijn oorsprong in 1906 en is sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde in Aÿ. Deze gemeente uit de vermaarde Montagne de Reims werd in 1936 opgenomen als één van de zeventien "Grand Cru's". Deze titel weerspiegelt duidelijk de kwaliteit van de druiven die op deze heuvelflank groeien.

Deze ligging midden de Grand Cru's sluit nauw aan bij de totale filosofie van Champagne Lallier: "Excellence et Qualité". Bij deze zoektocht is eigenaar en maître de caves: Francis Tribaut erin geslaagd om een fijn gamma uit te bouwen van uitsluitend "Grand Cru" en "Premier Cru" champagnes:

Francis is een zeer begeesterd wijnmaker die constant tracht zijn wijnen meer karakter en diepgang te geven. De laatste nieuwigheid binnen het Champagnehuis Lallier is nieuwe reeks "R". Deze nieuwe champagnes weerspiegelen duidelijk de innoverende, maar ook pedagogische rol waarin Lallier uitblinkt.

Champagne Lallier R.012
Champagne Lallier R.012

De  "R"  verwijst naar "Récolte" en wordt gevolgd door 3 cijfers die verwijzen naar een specifieke jaargang; bv. "R.012" uit 2012. Deze champagne zal gedragen worden door een bepaalde jaargang (Millésimé). De eerste wijn uit deze nieuwe reeks (R.012) bestaat bijvoorbeeld voor 81% uit wijn van 2012 (38% Chardonnay en 62% Pinot noir) en 19% vin de réserve.

Met deze lancering heeft Francis Tribaut de waarden van Lallier nogmaals trachten te accentueren:

  • Het gebruik van een hoog gehalte Vin de Réserve in de uiteindelijke blend.
  • Alle cuvées zijn uitsluitend gemaakt op basis van de nobele druivensoorten Pinot noir en Chardonnay.
  • Assemblages in functie van de kwaliteit van elk perceel per dorp en per druivensoort. Dit respecteert de klasse van elk terroir met de Grand Cru status.
  • Het gebruik van natuurlijke gistcellen gevolgd door een lange en subtiele rijping in de kelders in Aÿ. De wijnen worden laag gedoseerd zodanig dat dit de oorspronkelijke textuur van de champagnes respecteert.

Bovendien heeft men er voor gekozen om binnenkort ook het volledige gamma te voorzien van een nieuwe, stijlvollere verpakking.

Al deze wijnen zijn te verkrijgen bij Qualivino

Onlangs werd Champagne Lallier Millésimé 2008 nog bekroond met een 92/100 score in Wine Spectator.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden