Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Domaine Joseph Burrier "Château de Beauregard" Pouilly Fuissé

24 Mar 2018
door David Reheul

Zeventien generaties

 

Frédéric-Marc Burrier is beheerder van het uitgestrekte wijngoed Château de Beauregard en twee andere familiedomeinen, in totaal 44 hectare. Hij is een ware vertegenwoordiger van dit afwisselende landschap, met een stamboom die zijn wortels heeft in zowel de rode wijnen van de Beaujolais als de witte van Fuissé. In het land van de Gamay (Beaujolais) zit de familie Burrier al zeventien generaties in de wijnbouw. in 1899 trouwde een zekere Marc Burrier, afstammeling  van een tak met vooral wijnhandelaren, met een meisje uit de Mâconnais, Jeanne Deshaires. Zij was enig kind en werd helaas vroegtijdig weduwe. Jeanne keerde met haar vier zonen terug bij haar ouders in Beauregard, ook vandaag nog de thuisbasis van de familie Burrier. Één generatie later wordt één van de zonen, Joseph, in de echt verbonden met de dochter van het Château de Fuissé. Het luxelandgoed dat zichtbaar is vanuit Beauregard. Dankzij de gewiekste verbinding verdriedubbelt het bezit van het wijngoed, dat er 20 hectare Pouilly-Fuissé bijkrijgt. 

 

Frédéric-Marc's ambitie

 

Nadat hij in 1999 teruggekeerd was op het familienest, na een briljante carrière bij handelshuis Louis Jadot in Beaune, maakte hij zijn ambities duidelijk door alle 160 percelen biologisch te gaan verbouwen. Het vervolg liet niet op zich wachten, het rendement daalde met 25 procent en de aandeelhouders merkten de schok in hun portemonnee. Beauregard werd omgespit en het onkruid handmatig gewied. De arbeidskosten schoten omhoog, maar de familieleden schaarden zich achter jun ambitieuze neef. 

 

Jacht naar de Premier Cru

 

Sinds zijn terugkeer op het domein in 1999 heeft Frédéric-Marc zich, tegenover het vijftigtal domeinen dat de appellatie telt, tegen de tendens van het coöperatieve en handelshuizen verzet. 'Ik onderga het als puur onrecht om die erkenning niet te hebben'. In 2007 heeft hij het voor de eerste keer ter sprake gebracht. In 2010 is het verzoek officieel ingediend. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter