• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,933 Beoordelingen

    Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

    Culinair: Aziatische rundstartaar met Asperges

    Het aspergeseizoen is aangebroken. Wij zorgen graag voor een leuke bereiding van asperges met de juiste aangepaste wijn.

    Culinair: Aziatische rundstartaar met Asperges
    WIJNBLOG

    Aziatische rundstartaar met gebakken asperges en sojadressing

     

    Deze rundstartaar is net iets exotischer dan de asperges op Vlaamse wijze. De basis blijven twee Belgische topproducten: Belgisch rundsvlees zoals West-Vlaams rood en asperges. De tartaar brengen we op smaak met enkele Aziatische toetsen en werken we af met gebakken asperges, een kwarteldooier en een dressing van soja. Het geheel is perfect als voorgerecht, maar serveer je in kleinere porties ook als fris en feestelijk hapje.

     

    Voorgerecht

    30 minuten

    Easy

    4 personen

     

     Voor de tartaar

    400g kwaliteitsvol rundsvlees

    3kl sesamzaad

    1 sjalot

    Enkele takjes munt en koriander

    1 el sesamolie

    Zeste van 1 limoen

    Peper

    Zout

     

    Voor de dressing

    4kl sojasaus

    4el mayonaise

    2el zure room

    Sap van 1 citroen

     

    Voor de afwerking

    4 kwarteleitjes

    Enkele scheutjes of takjes groen

    4 witte asperges

    2 lente-uitjes

     

    Bereiding

    Snij de tartaar in reepjes en vervolgens in blokjes. Bewaar afgedekt in een kommetje in de koelkast.

    Snij koriander, munt en sjalot fijn. Meng onder de tartaar. Voeg nu ook de sesamolie, zeste van limoen, peper, zout en sesamzaad toe. Zet opzij en bewaar in de koelkast.

    Meng alles voor de dressing. Bewaar koel.

    Schil de asperges. Stoom of kook beetgaar in 7 minuten. Verhit een bakpan en smelt een klontje boter. Snij de asperges in stukjes van 3 à 4 centimeter. Dep droog en kleur ze in de bruisende boter. Zet opzij.

    Scheid de kwarteleitjes. Hou telkens een half dopje en de dooier bij. Snij de lente-uitjes fijn.

    Lepel de tartaar in een serveerring en druk aan. Heb je dit niet, dan kan dit ook in een glaasje. Werk af met een lepeltje of twee dressing, een kwarteldooier, wat groen of scheutjes, fijngesneden lente-ui en natuurlijk de gebakken asperges.

     

    Wat drinken we hierbij? 

    Voor dit gerecht boordevol, kruidige smaken van de tartaar is het aan te raden om te opteren voor een lichte, rode wijn die voldoende typiciteit en zuren heeft. Anderzijds mag deze niet te zwaar zijn om de fijne aroma's van de asperges te respecteren. Daarom stel ik twee leuke suggestiewijnen voor: Herencia Altés Garnatxa uit Terra Alta en Domaine de Mondenet uit Brouilly. 

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Phylloxera
      07 / May / 2020

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      Phylloxera

    • 25 jaar wijn van Château Les Donats
      11 / Dec / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      25 jaar wijn van Château Les Donats

    • Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?
      21 / Oct / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?

    • Tijd voor de druivenoogst
      18 / Sep / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      Tijd voor de druivenoogst

    • Nieuwe en oude druivensoorten
      24 / Aug / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      Nieuwe en oude druivensoorten

    • Mosselwijnen voor jouw mosselfeest
      13 / Aug / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      Mosselwijnen voor jouw mosselfeest

    • De top 5 van beste dessertwijnen
      19 / Jul / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      De top 5 van beste dessertwijnen

    • "Rosé", de ster van de zomer
      12 / Jul / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      "Rosé", de ster van de zomer

    • 4 bestemmingen voor jouw perfecte wijnvakantie
      09 / Jul / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      4 bestemmingen voor jouw perfecte wijnvakantie

    • Wijn met Camembert
      05 / Jul / 2019

      Olivier Verhelst - 18 / Apr / 2017

      Wijn met Camembert

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »