Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Château Pape-Clément Grand Cru Classé de Graves

24 Mar 2018
door David Reheul

Paus Clément

 

De verwijzing naar paus Clement is helemaal geen ijdel fantasietje van de eigenaars. In 1305 werd Bertrand de Goth, een belangrijke grondbezitter in Bordeaux evenals aartsbisschop, paus Clement V. De stad vernoemde dit landgoed naar hem. Vanaf 1939 was het in handen van de familie Montagne en na een huwelijk kwam het in bezit van één van de machtigste négociants van Bordeaux, Bernard Magrez. Het landgoed Pape-Clément blijft zijn paradepaardje in Bordeaux en onder zijn leiding is de kwaliteit beduidend toegenomen.

 

Het Karakter

De wijngaarden bloeien minder laat dan deze van Château Haut-Brion, maar de bodem is er duidelijk van opmerkelijke kwaliteit. Men gebruikt er een modern vinificatieproces, met een koude maceratie en een uitgebreid verouderingsproces in grotendeels nieuwe eiken vaten. De lage opbrengsten verzekeren hoge concentraties. Sinds 1944 is er ook een kleine productie van uitstekende witte wijn. Bernard Magrez plantte nog 2 hectare aan naast het Château en het resultaat was een geraffineerde, erg eikige  witte wijn.

 

Top van Pessac-Léognan

Er zijn weinigen die betwisten dat Pape-Clément is uitgegroeid tot één van de meest weelderige en luxueuze wijnen van Pessac-Léognan. Ondanks de geconcentreerdheid en de eik smaak, biedt hij nog heel wat finesse.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter