Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

4 bestemmingen voor jouw perfecte wijnvakantie

9 Jul 2019

Een reis waar je roadtrips en lekker eten & drinken kan combineren, daar droomt iedereen toch van? Ontdek hier 4 topbestemmingen voor jouw perfecte wijnvakantie.

Toscane, Italië

De geliefde wijnregio die gekend is door de mooie natuur landschappen. Je vindt er lange stranden, ruige kliffen en veel, heel veel wijngaarden. De regio is bijna zo groot als België dus je kan perfect een weekje vertoeven in Toscane.

Naast de mooie steden als Florence, Siena en Livorno kan je ook genieten van vele kwaliteitswijnen. In Toscane zijn zowel kwantiteit als kwaliteit van toepassing. De periode rond de druivenpluk in de nazomer is een echte aanrader want dan zijn er talloze oogstfeesten met proeverijen.

Bordeaux, Frankrijk

In deze regio vind je verschillende wijnstreken; van de Médoc tot de Dordogne tot Saint-émilion. Je hebt dan ook verschillende topwijnen in een prachtig décor. Dit samen met de vele rivieren, kastelen en prachtige wijngaarden is het een mooie bestemming om jouw wijnvakantie door te brengen. Je kan hier dus zeker en vast genieten van enkele Franse topwijnen met hun typische krachtige smaak.

Baskenland, Spanje

Geen typische bestemmingen in het Zuiden van Spanje maar wel in het Noorden. Het Baskenland wordt namelijk omringd door de wijngaarden in de streken van Navarra en Rioja, en laat dat nu eens de beste wijngaard van Spanje zijn. Op culinair vlak is het Baskenland een unieke beleving. Hiernaast zijn er ook nog talloze mooie steden zoals Bilbao, Pamplona en San Sébastian. Genoeg bezienswaardigheden om cultuur te combineren met smaken die je enkel in het Baskenland kan vinden.

Istrië, Kroatië

Een niet voor de hand liggende bestemming die je aangenaam zal verrassen. Langs de kust van Istrië worden enkele van de meest kwaliteitsvolle wijnen geproduceerd. De regio staat als sinds de tijd van de Grieken bekend voor zijn lekkere wijnen.

De reden waarom Istrië geschikt is voor zowel witte als rode wijn komt door de bodem. Er zijn namelijk twee bodemsoorten; de witte en rode aarde. En zoals je zelf kan raden, de witte aarde is geschikt voor de witte wijn, de rode aarde voor de rode wijn. Naast de wijnproductie staat de regio ook gekend voor zijn truffel. Dit kan je perfect combineren net als een bezoek aan de leuke stadjes Pula en Porec.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter