Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

25 jaar wijn van Château Les Donats

11 Dec 2019

Om het jaar in schoonheid af te sluiten blikken wij graag even terug naar een speciale gebeurtenis. In 1994 werd wijndomein Château les Donats namelijk overgenomen door Qualivino. Dit wil zeggen dat het wijndomein langsheen de Dordogne reeds 25 jaar onder ons is. Sinds 2011 werd dit geleid door Olivier Verhelst en zo begonnen we ons ‘eigen’ wijnverhaal.

 

Toegankelijke wijnen

Door meer in te zetten op duurzaamheid en nieuwe technologieën zijn de wijnen complexer en intenser geworden. Hierdoor zijn er ook verschillende nationale en internationale bekroningen geweest voor onze wijnen. We hopen net als jullie nog lang te kunnen genieten van onze eigen wijnen.

 

Robijnrood met aangename afdronk

La Coquille Rouge is één van de toegankelijke wijnen binnen het wijndomein. Deze rode wijn bevat aroma’s van kersen en aardbeien met een kruidige toets op het einde. Heerlijk bij stoverij of bij rood vlees.

 

Sappig in de mond

De rosé versie uit Bergerac bezorgt je dan weer uitgesproken aroma’s van rijp fruit en een sappige aanzet in je mond. La Coquille Rosé kan als aperitief of perfect bij jouw salades en pasta’s.

 

Wit fruit domineert het palet

Als laatste stellen we jou de witte variant voor: La Coquille Blanc. De wijn valt vooral op door zijn fris en fruitig karakter. Vooral de geuren van appelen en citrusvruchten zal je herkennen bij deze witte wijn. Gerechten combineren met deze wijn doe je vooral met gegrilde vis.

 

We hopen dat 2020 een topjaar wordt en dat we nog veel mogen genieten van alle topwijnen en samen nog mooie wijnmomenten mogen delen.

Happy New Year!

Het Qualivino Team.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter