Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Amarone della Valpolicella 2018
Score
VIVINO
4.2
Begali

Amarone della Valpolicella 2018

Om deze nobele wijn te maken, worden de druiven gedroogd tijdens de maanden september en oktober. Diepe, intense aroma's met een zachte warme smaak in de mond.

€ 50,50
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Amarone della Valpolicella 2018
Begali

Amarone della Valpolicella 2018

€ 50,50
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Beoordelingen
  • VIVINO
    4.2
Proefnotitie

Intense en aantrekkelijke aroma's van kersen in combinatie met elegante tinten van mediterrane kruiden. De smaak in de mond is droog en toch zacht en warm. De wijn is vol en kent een lange evenwichtige afdronk.

Smaakprofiel
Aroma’s
Rijp fruit
Kruidig
Houtrijping
Zoetheid
Droog Zoet
Aciditeit
Laag Hoog
Tannine
Laag Hoog
Specificaties
  • Jaartal
    2018
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    15,5%
  • Bewaarpot.
    2022 - 2035
  • Serveertemp.
    16°C - 18°C
  • Artikelcode
    ITR06118
Het domein
  • Land
    Italië
  • Wijnstreek
    Veneto
  • Appellatie
    Amarone
  • Domein
    Begali
  • Druiven
    65% Corvina | 30% Rondinella
Veneto
Over het land

Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber! 

Over de wijnstreek

De Veneto regio is gelegen in het Noordoosten van Italië en is een van de meest gevierde wijnregio's ter wereld, bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed. In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. De regio is vooral bekend om zijn productie van de beroemde Prosecco, gemaakt van de Glera-druif, die bekend staat om zijn frisse en fruitige smaak. Naast Prosecco produceert de regio ook een aantal andere bekende wijnen, waaronder Amarone, Valpolicella en Soave. Tegenwoordig is Veneto, als grootste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië.

Over de appellatie

Amarone of voluit Amarone della Valpolicella wordt gemaakt in de noordelijke Italiaanse regio Veneto. Deze droge of lichtzoete rode wijnen krijgen hun intensiteit en complexiteit door hun productiemethode: apassimento. Hierbij worden de druiven na de oogst binnen gedroogd om een hogere smaakconcentratie te verkrijgen. Dit met vaak nog een periode houtrijping zorgt voor complexe, volle wijnen met geconcentreerde smaken van rood fruit en specerijen. 

Over de subregio

 

Deze betoverende subregio staat in de schijnwerpers vanwege zijn voortreffelijke Amarone en Ripasso wijnen, beide gevinifieerd met de inheemse druiven Corvina, Rondinella en Molinara. Amarone, een waar juweel, wordt geboren uit gedroogde druiven en betovert met zijn dieprode tint en weelderige smaken van rijp fruit, kruiden en een vleugje chocolade. Ripasso, daarentegen, is een meesterwerk van complexiteit, ontstaan door Valpolicella wijnen te laten hergisten op de overblijfselen van Amarone, wat leidt tot een wijn met een diepere smaak en textuur. Binnen deze subregio schitteren ook Valpolicella Classico en Recioto, een zalige zoete wijn, geboren uit de liefdevolle handen van gedroogde druiven.

Over het wijndomein

Azienda Agricola Begali Lorenzo is een familiebedrijf dat ontstond in het dorp Cengia, genoemd naar de oprijzende rotsen op de heuvel, in de kern van Valpolicella. Gelegen op de hellingen van de Castelrotto heuvel, tussen Verona en het Gardameer, belichaamt het bedrijf de klassieke essentie van dit gebied. Met nauwgezette zorg begeleidt het productieproces elke stap, van het landwerk tot de kelderactiviteiten, met een focus op voortdurende kwaliteitsverbetering.

De wortels van het bedrijf gaan terug tot na de Tweede Wereldoorlog, toen grootvader Giordano de basis legde. De opvolging werd voortgezet door zoon Lorenzo en Adriana, die in 1986 de eerste flessen van het bedrijf verkochten. Deze rijke geschiedenis wordt nu voortgezet door de volgende generatie: Giordano en Tiliana, de kinderen van Lorenzo en Adriana, die zij aan zij met hun ouders werken om de traditie hoog te houden en het bedrijf te leiden.

Extra omschrijving

De Amarone della Valpolicella is de Valpolicella Classico Superiore gemaakt van 100 tot 120 dagen ingedroogde druiven. Dit drogen van de druiven geschiedt direct na de oogst, voor het maken van de wijn. Door het indrogen van de druiven neemt het suikergehalte en hierdoor ook het alcoholgehalte van de wijn toe. De Amarone is een intens robijnrood wijn met granaat reflecties. De geur doet denken aan gedroogde vruchten, als gevolg van het indrogen de druiven, specerijen en tabak. De smaak geeft heerlijke noten van gedroogd fruit, is zeer vol, krachtig, intens en droog. De Amarone heeft een sterke persoonlijkheid, die gemakkelijk 20 jaar kan worden bewaard.

Prijslijst aanvragen