Robert Parker
Just Fucking Good Wine | Valencia 2019
Wijn hoeft niet moeilijk te zijn. Bij Neleman hadden ze een gans verhaal kunnen vertellen over hoe deze krachtige rode wijn gemaakt wordt op basis van de Marselan druif, biologisch geteeld, maar soms spreekt wijn voor zich. Just fucking good wine dus.
Just Fucking Good Wine | Valencia 2019
Beoordelingen
-
Robert Parker
87/100
Proefnotitie
Rijpe aroma's van framboos, zwarte bosvruchten, cacao, drop en specerijen. Een volle en krachtige aanzet met veel rijp fruit en krachtige ronde tannines. Je proeft de zon in het glas.
Specificaties
-
Jaartal
2019 -
Volume
0,75 L -
Alcohol%
14,5% -
Bewaarpot.
2022 - 2026 -
Serveertemp.
16°C - 18°C -
Wijnbouw
Biologisch -
Artikelcode
SPR01219
Het domein
-
Land
Spanje -
Wijnstreek
Valencia -
Appellatie
Valencia -
Domein
Neleman -
Druiven
100% Marselan
Over het land
Hoewel Spanje het land is met het grootste oppervlak aan wijnbouwgebied ter wereld, is het zeker niet de grootste producent qua hoeveelheden wijn... Voorstelbaar: van alle wijnproducerende landen is Spanje het meest bergachtig. De omstandigheden waaronder de druiven in grote delen van het land geteeld worden zijn hierdoor lastig en de opbrengsten per hectare relatief laag. De ligging op grote hoogte levert dan misschien wel en laag rendement op, het geeft tegelijkertijd de mogelijkheid tot het maken van geconcentreerde, spannende wijnen. De grote verschillen in temperatuur tussen de seizoenen en vooral de grote wisselingen tussen de dag- en nacht temperatuur, maken het mogelijk om wijnen te creëren die kracht en rijke smaak combineren met voldoende frisheid.
Over de wijnstreek
Het is wellicht niet de meest gekende wijnregio van Spanje. Nochtans biedt Valencia naast zijn Paella een heerlijk arsenaal aan lokale wijnen. Deze wijnregio kent reeds een lange geschiedenis van wijnbouw die zelf teruggaat tot in de Romeinse periode. Ondanks de hitte zal je in de heuvels rond Valencia verschillende gebieden vinden die dankzij hun hoogtes van 400 tot 1200 een goed klimaat bieden aan zowel lokale als internationale druivensoorten. In de laagvlakte zal je dan weer eerder de Moscatel druiven terugvinden.
Over het wijndomein
Derrick Neleman, die een biologisch wijnhuis startte in Valencia, Spanje, met de missie om goede wijn te produceren voor een mooiere wereld... Neleman maakt biologische en vegan wijnen zonder schadelijke pesticiden en herbiciden, en ze zijn wereldwijd verkrijgbaar. De missie is om meer mensen bewust te maken van duurzame wijnbouw en bij te dragen aan een positieve verandering in de wijnindustrie. Door lid te worden van de wijncommunity, genaamd Zebra's, kun je de missie ondersteunen door te investeren in Neleman en samen te streven naar een duurzamere toekomst voor de planeet en komende generaties.
Extra omschrijving
Deze "fucking good wine" is gemaakt op basis van de Marselan druif, een kruising tussen Grenache en Cabernet Sauvignon, die goed gedijt in het warme klimaat rond Valencia. De houtopvoeding zet deze Zuiderse wijn extra kracht bij.