Nucli Tinto| Valencia 2021
Speelse, frivole wijn uit de wijnregio rond Valencia. De blend van Bobal en Tempranillo combineert frisse, zomerse aroma's van bosvruchten vruchten met een vleugje mineraliteit. Een leuke ontdekking en 100% biologisch.
Nucli Tinto| Valencia 2021
Proefnotitie
Intense aroma's van rode bosvruchten met een minerale ondertoon van krijt. Frisse aanzet in de mond met een aangenaam fruitig palet. Deze combinatie van Bobal en Tempranillo zorgt voor enerzijds body en anderzijds voldoende zuren. Dit alles creëert een lange afdronk.
Lekker bij
- Aperitief
Specificaties
-
Jaartal
2021 -
Volume
0,75 L -
Alcohol%
13,5% -
Bewaarpot.
2022 - 2025 -
Serveertemp.
17°C - 18°C -
Wijnbouw
Biologisch -
Artikelcode
SPR01121
Het domein
-
Land
Spanje -
Wijnstreek
Valencia -
Appellatie
Valencia -
Domein
Neleman -
Druiven
Tempranillo / Tinta roriz | Bobal
Over het land
Hoewel Spanje het land is met het grootste oppervlak aan wijnbouwgebied ter wereld, is het zeker niet de grootste producent qua hoeveelheden wijn... Voorstelbaar: van alle wijnproducerende landen is Spanje het meest bergachtig. De omstandigheden waaronder de druiven in grote delen van het land geteeld worden zijn hierdoor lastig en de opbrengsten per hectare relatief laag. De ligging op grote hoogte levert dan misschien wel en laag rendement op, het geeft tegelijkertijd de mogelijkheid tot het maken van geconcentreerde, spannende wijnen. De grote verschillen in temperatuur tussen de seizoenen en vooral de grote wisselingen tussen de dag- en nacht temperatuur, maken het mogelijk om wijnen te creëren die kracht en rijke smaak combineren met voldoende frisheid.
Over de wijnstreek
Het is wellicht niet de meest gekende wijnregio van Spanje. Nochtans biedt Valencia naast zijn Paella een heerlijk arsenaal aan lokale wijnen. Deze wijnregio kent reeds een lange geschiedenis van wijnbouw die zelf teruggaat tot in de Romeinse periode. Ondanks de hitte zal je in de heuvels rond Valencia verschillende gebieden vinden die dankzij hun hoogtes van 400 tot 1200 een goed klimaat bieden aan zowel lokale als internationale druivensoorten. In de laagvlakte zal je dan weer eerder de Moscatel druiven terugvinden.
Over het wijndomein
Derrick Neleman, die een biologisch wijnhuis startte in Valencia, Spanje, met de missie om goede wijn te produceren voor een mooiere wereld... Neleman maakt biologische en vegan wijnen zonder schadelijke pesticiden en herbiciden, en ze zijn wereldwijd verkrijgbaar. De missie is om meer mensen bewust te maken van duurzame wijnbouw en bij te dragen aan een positieve verandering in de wijnindustrie. Door lid te worden van de wijncommunity, genaamd Zebra's, kun je de missie ondersteunen door te investeren in Neleman en samen te streven naar een duurzamere toekomst voor de planeet en komende generaties.