Een feest organiseren vergt veel tijd en voorbereidingswerk. Een geschikte wijn kiezen voor jouw genodigden is niet altijd even eenvoudig. Dit hangt sterk af van je eigen smaak maar ook van je gerechten. Wij bundelen enkele tips en geven je de perfecte wijnen voorgeschoteld voor jouw tuinfeest of communiefeest. 

Laat die bubbels maar komen

Extra vroeg aankomen om nog uren te aperitieven in het zonnetje kan deugd doen. Zeker met een heerlijk glaasje bubbels. Onze De Prò Cava is een cava op basis van de drie druiven voor schuimwijn: Xarello (50%), Macabeo (30%) en Parellada (20%). Een typische cava heeft een minimum rijping nodig van 9 maanden terwijl deze De Prò Cava 18 maanden rijping ondergaan heeft in de kelders van het domein in het zuidelijke gedeelte van Catalonië. Door zijn fruitige aroma’s van citrus en peren past deze cava bij de betere amuses.

De Prosecco Bedin is dan weer een zeer toegankelijke Prosecco uit de Treviso-regio. De evenwichtige zuren geven deze Prosecco een fris en fruitig karakter die perfect passen bij jouw zomerse aperitiefhapjes. Fijne bubbels, mooi vol in de mond, genieten maar!

Zomers Italië

Meer op zoek naar een zuiderse wijn die perfect past bij jouw zomerse gerechten? Kies dan voor Primavoce "Malvasia Sauvignon Blanc" uit het zuiden van Italië. De witte wijn heeft genoeg structuur door de Malvasia druif en kan perfect dienen bij lichte gerechten. De rode wijn Primavoce "Primitivo" is dan weer gemaakt met Primitivo, de zinfandel van Italië. Door de lichte kruidigheid en het vele fruit op het palet smaakt deze wijn sappig en vol.

Ideaal voor tussendoor

Chateau Les Donats, afkomstig uit Frankrijk, valt op door zijn opvallend fris en fruitig karakter. Deze wijnen zijn afkomstig uit het familiale wijndomein van Olivier Verhelst en Patrick Somers. De witte wijn is een Bordeaux-blend van Sauvignon Blanc en Sémillon. Door de uitgesproken aroma’s van rijp rood fruit is de rosé wijn is vooral intens en vol van karakter. De rode wijn is dan weer mooi soepel en toegankelijk.

Typisch zuiders

Een biologische wijn van Domaine de la Solitude afkomstig uit het zuiden van de Côtes-du-Rhône. De witte wijn heeft een fluwelen structuur, typische zuiderse druiven waar het florale de combinatie vindt met het exotische. De rosé wijn is dan weer mooi fruitig van karakter en vooral fris in de mond. Ideaal voor je zuiderse visgerechten!

Barbecue? Domaine Bousquet!

Bij zwoel barbecueweer hoort een Zuiderse blend uit de Côtes Du Roussillon. De rode wijn van uit het Château Bousquet heeft een geroosterd karakter door de houtlagering. Deze wijn is toegankelijk, maar heeft toch een typisch karakter dankzij de originele druivensoorten zoals Grenache, Carignan en Syrah.

100% Chardonnay

Les Hauts de Montarels (Fût) is een Chardonnay uit de Languedoc-Roussillon. Deze witte wijn is romig van karakter, wat voor een langere afdronk zal zorgen. Hierdoor kan je deze wijn serveren bij stevigere gerechten en zal hij altijd even geliefd blijven bij jouw gasten. Een uiterst fijne wijn met een opvallend fris en bloemig karakter, als je het ons vraagt!

Op en top Spaanse wijn

Na al deze Franse wijnen is het nu tijd voor hun buurland, Spanje. Deze rode wijn van La Boscana afkomstig uit Costers del Serge, de regio onder Zaragoza is een zeer sappige wijn. Deze wijn heeft op Amerikaanse eikenhouten vaten gelegen. Vooral de vanille is herkenbaar aan deze procedure. Bij de betere stukken vlees zoals heerlijke lamsboutjes zal je zeker scoren met deze rode wijn onder jouw gasten.

Ideale rosé uit de Provence

Deze rosé wijn Rollier de la Martinette is niet onbekend en is zeer typisch van aroma, fruitig in combinatie met een florale en kruidige toets. Deze wijn uit de Provence past perfect bij jouw gerechten, maar kan ook dienen als aperitief. Zijn typische zalmroze kleur is bovendien erg uitnodigend.

Vol karakter combineren

De laatste in de rij, maar zeker niet de minste, is Château La Négly "L'Ecume": Een rosé wijn uit La Clape, één van de meest interessante stukken in de Languedoc, is afkomstig uit een domein geprezen door Robert Parker. Deze sappige rosé zal toch verfrissend overkomen en is vooral een ontdekking in je mond. Zeker door zijn vol karakter valt hij perfect te combineren met verschillende gerechten.

Indien je één van deze wijnen zal serveren op het communie- of lentefeest van jouw kinderen zal de avond zeker in de smaak vallen. Heb je nog vragen over één van deze wijnen of kan je maar niet kiezen uit dit toegankelijke aanbod? Contacteer ons gerust.

Spanje
De Pró | CAVA
Score
VIVINO
3.6

De Pró | CAVA

Brut

Een elegante Cava met een uitstekende reputatie. Uitsluitend traditionele druivensoorten uit Penedes. Een traditionele tweede gisting op fles en een rijping van maar liefst 18 maanden.

VIVINO 3.6
€ 10,40
Italië
Primavoce "Malvasia - Sauvignon blanc" | Salento 2021
Masseria Pietrosa

Primavoce "Malvasia - Sauvignon blanc" | Salento 2021

Italië, Puglia

Een sappige witte wijn uit de hiel van Italië. De heerlijke mix van fruitige aroma's en de rijke smaak in de mond getuigen van een geslaagd huwelijk van de druiven Sauvignon blanc en Malvasia.

€ 8,90
Italië
Primavoce "Primitivo" | Salento 2021
Masseria Pietrosa

Primavoce "Primitivo" | Salento 2021

Italië, Puglia

Een intense wijn met aroma's van rijpe bosvruchten. Deze rode wijn uit de hiel van Italië wordt uitsluitend gemaakt van de lokale druivensoort Primitivo. Een smaakvolle wijn die kracht en body uitstraalt en menig wijnliefhebber kan bekoren.

€ 9,70

**VPB05021**

Frankrijk
L'Ecume | Languedoc 2022
Château La Négly

L'Ecume | Languedoc 2022

Frankrijk, Languedoc - Roussillon

Verfijnde rosé wijn op basis van Grenache, Syrah, Mourvèdre, boordevol aroma's van kleine bosvruchten. Château la Négly is uitgegroeid tot één van de meest gereputeerde wijnhuizen van La Clape in Languedoc.

€ 11,30